Twee keer binnen een week tegen dezelfde tegenstander spelen bleek voor de dames van Touché ’86 geen garantie voor succes. Nadat vorige week woensdag nog een verrassende 3-2 overwinning tegen het hogergeplaatste Lovoc 2 geboekt werd, kwamen de volleybalsters van Touché er gisteren niet echt aan te pas. In Loosdrecht werd er in een sfeerloze hal met 0-4 verloren.

Kennelijk hadden de Loosdrechters geleerd van hun eerdere nederlaag en kwamen ze met vier nieuwe spelers en een andere coach op de proppen. Bij Touché was de personele bezetting door ziekte en blessures beperkt tot zes spelers en waren er dus ook geen wisselmogelijkheden. Op papier dus dezelfde tegenstander maar in de praktijk stond er een compleet ander team tegenover Touché.

Touché begon set 1 met Daphne als spelverdeelster, Karolien diagonaal, middenspelers Renate en Berber en buitenspelers Samira en Tessa. Aanvankelijk gingen de ploegen nog gelijk op tot 8-8, waarna Lovoc een beslissend gat sloeg (10-17) wat door Touché niet meer te dichten viel (16-25).

De 2e set begonnen onze dames ijzersterk en schoten ze uit de startblokken, door een sterke servicebeurt van Samira stond er in no-time een 6-0 voorsprong op de borden. Toch wist de tegenstander zich weer terug te knokken en bij een 10-11 achterstand vond coach Peter het tijd voor een time-out om zijn spelers nog maar eens op hun afspraken te wijzen. Beide teams bleven gelijk opgaan tot 19-21. Ondermeer door het punt van de wedstrijd van Berber, waarbij ze eerst een geweldige redding had en vervolgens de bal zelf op de grond smashte, wist Touche op 24-22 te komen en leek Lovoc rijp voor de slacht. Maar toch wist Lovoc zich weer terug te vechten naar 24-25. Het eerste setpunt tegen wist aanvoerster Renate nog met een mooie aanval af te wenden, maar op 25-26 was het 2e setpunt wel raak voor Lovoc (25-27).

Met frisse moed begonnen onze dames aan set 3, maar toch stonden ze alweer snel 4-8 achter, maar door een mooie aanval van Karolien en een sterke servicebeurt van diezelfde Karolien wist Touché weer op voorsprong (9-8) te komen. Een slordige fase van Touché gaf de tegenstander echter weer nieuwe energie en Lovoc liep in korte tijd uit naar 12-18. Onze dames wisten zich helaas niet meer te herstellen en ook deze set ging naar Lovoc (19-25).

Even leek het erop dat de koppies gingen hangen en aan het begin van set 4 moest spelverdeler Daphne van hot naar her rennen om nog een fatsoenlijke set-up te verzorgen. Na een snelle 0-5, wisten Tessa en Karolien met sterke servicebeurten de boel weer te repareren en was stand bij 8-8 gelijkgetrokken. Dat spelen zonder wissels zijn tol begon te eisen was nu toch wel te merken, want opnieuw liepen de Loosdrechters uit naar een ruime voorsprong (12-18), en ondanks dat Touché aan het eind nogmaals gas gaf kon het setverlies (22-25) niet meer voorkomen worden.

Ondanks de nederlaag blijft Touché op de zevende plaats staan en lijkt klassebehoud wel zo goed als zeker. En gezien het feit dat het team voor het eerst in deze klasse opereert en te maken heeft gehad met de nodige personele problemen is dat een keurige prestatie.