Voor het C team van Touché ’86 stond vandaag de lastige uitwedstrijd tegen Forza C2 op het programma. Tien dagen geleden was er van ditzelfde team met 3-1 gewonnen in de Trits in Baarn, maar toen bleek al dat dit een pittige tegenstander is.

Coaches Emile en Marissa begonnen met Delilah, Milou, Fenna, Sofie, Noor en Kees in de basis en één wissel op de bank (Douce). Vanaf het begin lag de pass heel goed bij Touché waardoor de bal netjes bij de spelverdeler kwam, maar helaas kwam daar slechts zo nu en dan een aanval uit. Tot 13-13 gingen beide ploegen gelijk op, maar vervolgens sloeg Forza een gaatje van drie punten. Tijd voor een time-out van coach Emile die de spelers nog tot wat meer scherpte en rust maande. Helaas lukte het onze spelers niet om het gaatje te dichten, waardoor set 1 met 17-25 verloren werd.

De 2e set kwam Douce erin voor Fenna en begon Touché met frisse moed. Toch waren het opnieuw de Amersfoorters die een gaatje sloegen (1-8). Op dat moment blokte Noor, notabene één van de kleinste spelers van het veld, een bal schitterend af. En op de één of andere manier veerde heel Touché op. Toen vervolgens ook Douce met een mooi blok en Sofie door haar scherpte bij het net Touché weer naast Forza brachten (12-12), leek alles weer mogelijk. Toch zette Touché niet door en keek het bij 13-19 alweer tegen een flinke achterstand aan, die het ook niet meer wist te dichten (18-25).

De stemming op de tribune (onder de vele Touché supporters) daalde en het vertrouwen in een goede afloop werd minder. Met Fenna voor Kees in de ploeg werd set 3 goed begonnen met een mooie aanval van Milou. Onze spelers waren nu scherper en bij 17-13 stond er een mooie voorsprong op de borden. Vervolgens ontspon zich een enorm spannende slotfase waarin beide teams op 24 punten belandden. Door een mooi blok van Sofie en een sterke servicebeurt van Fenna werd de 3e set binnengesleept (26-24).

In set 4 kwam Kees weer in het veld voor Milou en het spel golfde op en neer. Van 3-0 (waarbij Delilah nog een mooie redding in het achterveld maakte) naar 8-8 en vervolgens naar 15-20. Toch wisten onze spelers zich weer terug te vechten naar 19-20 en zelfs 22-20, waar met name de gedrevenheid van Kees zijn medespelers inspireerde. En er ontspon zich opnieuw een kraker van een set en op 24-25 kreeg Forza zijn eerste matchpoint. Coach Emile greep naar een time-out en kennelijk was dit precies wat het team nodig had, want in een mum van tijd werd de set alsnog door Touché gewonnen (28-26).

Dat niet alle ouders ervan op de hoogte waren dat er vanaf dit seizoen een 5e set bij de jeugd gespeeld wordt (bij een 2-2 stand), zorgde voor enige verwarring op de tribune. Enkele ouders dachten nu naar huis te kunnen. Dat de Touché spelers ook snel naar huis wilden bleek wel uit hun vliegende start in set 5. Met Milou voor Delilah in het team werd er ijzersterk geserveerd en bij 8-1 mochten de teams van kant wisselen. Touché denderde door (13-1) en nadat Forza toch nog wat puntjes bij elkaar had gesprokkeld maakte Touché er een eind aan (15-7).

Al met al een enerverende wedstrijd, waarin onze spelers karakter toonden en zich niet neerlegden bij een 0-2 achterstand. Door de 3-2 overwinning staan ze nu op een mooie 2e plaats en dat terwijl ze in het najaar net gepromoveerd zijn naar de 2e klasse.